Позивамо вас да пошаљете фотографије којима ћете представити све оне посебности које нас разликују једне од других, снимке на којима је најважнија ствар идентитет представљене особе. То значи да треба да пронађете нешто што одговара теми међу већ снимљеним фотографијама или да кренете у потрагу за стварима које сваког од нас чине посебним као што су изглед, личност, врлине, мане и све остале индивидуалне карактеристике. Међу разним објашњењима идентитета налазе се и она која представљају питања “ко сам”, “одакле сам” и “чему тежим”.

Преведено у фотографски језик све ово значи трагање и снимање портрета на којима је поред уобичајеног приказа лица потребно снимити и окружење у којем снимљена особа живи или ради. Покажите нам како је ваш снимљени субјект окружење обликовао према себи и својим потребама или је пак окружење обликовало идентитет приказане личности. Постоји неколико сегмената развоја идентитета везаних за процес одрастања и старења, а уз све остало имамо и проблеме идентификације појединаца у самом друштву и породици када је појединцима једноставније да се поистовете са групом него да стварају властиту посебност. Идентитет појединца такође је нешто што настаје као производ специфичности времена, окружења и друштвеног уређења а на вама је да својим личним приступом и избором начина којим показујете поједине особе (или групе) укажете на оне особености које сматрате најважнијим и прикријете све оно што не треба показати.

ПРАВИЛА:

Број фотографија које шаљете није ограничен, а шаљете их на маил: info@refoto.rs. Рок за слање радова је 28. фебруар 2018. године. Због штампања изложбе која ће се одржати током марта месеца, величина фотографија мора бити најмање 2000 пиксела по дужој страни. Фотографије обавезно слати у јпг формату. Фотографије које на себи имају потпис аутора (популарни “watermark”) неће бити примљене па вас молимо да нам такве фотографије не шаљете. Са друге стране обавезно је у назив фајла уписати име и презиме, назив фотографије и евентуално годину настанка (Petar_Petrović_Portret_2017.jpg).

Хвала вам што нас пратите и дружите се са нама, са нестрпљењем чекамо ваше фотографије!

Извор: РеФото

Scroll to Top