Познати фотографски бренд Никон, који ове године бележи стогодишњицу постојања, у четвртак 14. децембра  својим корисницима приредио је незабораван Никон дан на Факултету драмских уметности у организацији компаније Рефот Б, ексклузивног увозника и дистрибутера.

Сви присутни имали су прилику да се упознају са најновијом Никон опремом, испробају је и тестирају, као и брендове Profoto, Lowepro, Manfrotto, San Disk, Lastolite  и Colorama.

На самом догађају појавила су се невероватна имена са наше фотографске сцене. Најновији Никон Д850 најтемељније су приказали управо његови највернији корисници: Андреја Леко, стручњак за комерцијалну студијску фотографију и видео и Алексаднар Летић, професионални  фотограф на филму, који су на својим примерима и уз море аргумената приказали моћ најновијег апарата.

Уследила је дискусија о положају фотографа у Србији коју су водили Драган Петровић испред фирме Фото Видео Студио и Радојица Петровић испред Радена пхото. Осетљива тема заштите положаја, права и унапређење самог система функционисања  уговарања отворили су једно ново поглавље и потенцијално поље деловања за бољу будућност фотографа наше земље.

Звезда дана, дефинитивно је био реномирани фотограф екстремних спортова Предраг Вучковић. Током три сата колико је трајало његово излагање својом покретачком, снажном и искреном енергијом учинио је све присутне делом свог света сачињеног од разноврсног садржаја препуног акције, бескомпромисне организације, мотивације и суровог професионализма. Предраг је по први пут одржао презентацију свог рада у Србији, што је очекивано изазвало велику пажњу и интресовање на нашој фотографској сцени, а то је на лицу места потврдио и изузетно велики број присутних гостију на ФДУ.

Никон Дан завршио се презентацијама и радионицама Профото расвете коју су водили Данијел Берковић, Профото амбасадор из Хрватске и Милан Живковић, Никон и Профото амбасадор из Србије, који су дали прилику свима да испробају расвету и тестирају најновије моделе D5 и D850. Као модели идеални за фотографисање и замрзавање тренутка брзог покрета на сцени код Данијела били су гимнастичари спортског клуба Победник, док су на другој сцени подељеној у два сегмента били  и женски модели који су приказали брзину кроз кик бокс тренинг и женску лепоту кроз боудоир фотографију.

 

Изврор: РеФото

Scroll to Top